Na návšteve v Lulu’s Bakery

Na návšteve v Lulu’s Bakery

V poslednej dobe sa aj v našich končinách objavuje viac a viac malých cukrárskych dielní, ktoré svojím prístupom a ponukou vyčnievajú z radu bežných cukrární a výrobní. Kladú dôraz na kvalitné suroviny, inšpirujú sa v zahraničí a ich koláčiky & zákusky sú výnimočné svojím vzhľadom.

balenie-cukroviniek-v-lulu-bakery

Bodkou za ich jedinečnosťou je potom už len praktický a pekný obal, v ktorom koláčiky putujú k svojim zákazníkom. Prednedávnom sme navštívili jednu z malých úspešných dielní LULU’s Bakery, za ktorou stojí sympatická Lucia Gažová. Priviezli sme aj naše krabičky na cukrovinky.

Lulu’s Bakery: od makaróniek až po cupcakes

Lulu’s Bakery

Lulu žije a pracuje v Trnave, odkiaľ pochádza. Pečenie ju bavilo vždy, odvahu začať pracovať profesionálne a založiť cukrársku dielňu nabrala takmer pred dvoma rokmi a s veľkým úspechom. Povedať, že Lulu pečie, sa nám zdá málo. Jej príprava a zdobenie tort a drobných sladkých zákuskov je takmer umením s jedinečným štýlom.

krabicka-cupcakes

Spoznáte ich podľa jemných pastelových farieb, krehkých makaróniek, ovocia či čerstvých kvetov. Skôr ako tradičné slovenské zákusky v ponuke LULU’s Bakery nájdete éclairs, tartaletky či profiterolky. My sme prišli kvôli cupcakes a makarónkam a mali sme príležitosť byť pri ich dokončení – plnení krémom a zdobení – čerstvým ovocím a vlastnou čokoládou.

Výsledkom nášho stretnutia je séria fotiek, ktoré vás môžu inšpirovať, keď budete nabudúce premýšľať nad tým, ako a do čoho svoje koláčiky pre zákazníkov zabaliť.

Trošku iné chute, než na aké ste zvyknutí

Popri fotení krabičiek sme nahliadli aj do sladkej cukrárskej dielne Lulu a jej pomocníčky Lenky a spoznali jej prístup k pečeniu. Krémy v mojich tortách alebo napríklad cupcakes tvorí mascarpone, smotanový syr, pre jemnosť sú doplnené tvarohom alebo smotanou na šľahanie. Chutia trošku inak ako tie klasické, na ktoré ste možno zvyknutí.

Ak robím do torty varený krém, tak na pudingový prášok môžete zabudnúť. Poctivý žĺtkový krém je práve tým variantom, ktorý mám pri varených krémoch najradšej. Jeho príprava trvá dlhšie a je náročnejšia, ale určite stojí za to,“ vysvetlila Lulu.

chutne-zakusky-treba-zabalit
Najviac pozornosti si vždy získavajú torty od Lulu.

Korpusy pečiem podľa receptu mojej babičky. Práve jej receptúra im zaručuje vláčnosť, ľahkosť a výsledok, že sú ako obláčik. Je v nich menej múky, viac vajec a zopár tajných ingrediencií :),“ vysvetľuje.

Lulu baví kombinovať tradíciu s modernými postupmi, rôzne chute a suroviny. Výsledné recepty sú výsledkom hľadania a opakovaného skúšania. Overené a jej dobré známe recepty už po čase pečie takmer bez spätnej kontroly, či je postup správny.

Cupcakes z Lulu’s bakery

krabicky-na-cukrovinky

Vždy sa treba ponáhľať, sladkosti od Lulu sa vždy vypredajú rýchlosťou blesku. Dokazuje to, že poctivý prístup k pečeniu v kombinácii s výnimočným citom pre zdobenie sladkých cukroviniek si svojich fanúšikov vždy nájdu!

Tip Tlačiarní Bardejov

Cupcakes, ktoré Lulu zdobila počas našej návštevy, sme balili do krabičiek na cupcakes, určených pre 4 kusy koláčikov. Sú vyrobené z potravinárskeho kartónu, ktorý je vhodný na uloženie cukroviniek. Môže byť biely alebo z recyklovaného papiera v prírodnej hnedej farbe. Krabičky sme pre efekt vyplnili jemným tissue papierom. Pre finálnu úpravu sa dajú použiť stuhy, drobné kvety či etikety s logom vašej dielne.